Také vidíte v Heliu příležitost? 3. část

Už se jistě nemůžete dočkat závěru článku Erica Edena, který provozuje hotspoty na těžbu Helia v San Franciscu a Washingtonu. Zjistíte třeba, jak na Heliu vydělat. Eric také prozradí další důležité odkazy, kde můžete hledat informace o této kryptoměně a jeho těžbě.

Jeden milion hotspotů po celém světě

Helium má skvělou aplikaci pro majitele Hotspotů. Nabízejí také tento velmi skvělý web, který vám umožní vidět všechny hotspoty nasazené po celém světě. Je to velmi transparentní, snadno použitelný a zábavný nástroj, který zobrazuje veškerou síťovou aktivitu a kolik každý hotspot v síti vydělává. https://explorer.helium.com/

Musíte si uvědomit, že svět je velké místo. Helium tedy bude potřebovat poměrně dost hotspotů, které zajistí globální pokrytí po celém světě. Celková rozloha Země je asi 57 308 738 čtverečních mil, z čehož asi 33% je poušť a asi 24% je hornatá. Odečtením těchto neobyvatelných 57% (32 665 981 mi 2) od celkové rozlohy půdy zůstane 24 642 757 čtverečních mil nebo 15, 77 miliard akrů obyvatelné půdy.

Globální aspekty

Frekvence a vybavení potřebné pro heliové hotspoty se v USA, EU a Asii liší. Někteří regionální poskytovatelé nyní vytvářejí hotspoty pro konkrétní země. Například https://clodpi.io/ nyní právě začíná vyrábět heliové hotspoty pro Indii.

Existují tři zřejmé způsoby, jak vydělat peníze na heliu.

Investice do HNT

Nejjednodušší způsob, jak profitovat z toho, co Helium dělá, je koupit žetony Helium HNT a držet je po dobu několika příštích let. Helium si můžete koupit na výměnných webech, jako je Binance nebo Crypto.com. Z nějakého důvodu Coinbase ještě neuvádí HNT, ale doufejme, že brzy budou.

Poznámka na okraj k Crypto.com

Jsem velkým fanouškem Crypto.com. Mají 10 milionů spokojených zákazníků po celém světě. Jejich nabídka zahrnuje předplacenou vízovou kartu, která vám dává až 8% zpět na každý nákup spolu s některými dalšími úžasnými výhodami, jako je přístup do letištních VIP salonků a placení za předplatné Netflix, Amazon Prime a Spotify. Další věc, která se mi na Crypto.com opravdu líbí, je, že můžete vydělat až 14% roční úrok z peněz, které investujete do kryptoaktiv. Můžete to udělat s krypto stabilní mincí, jako je USDC nebo USDT, která vždy zůstává na 1 $ za token za každý investovaný $ 1 USD. Když můžete vydělat 14% úrok, nechápu, proč někdo používá běžné banky, které platí méně než 1% úrok. Použijte můj odkaz na doporučení https://crypto.com/app/v539p2fzae a zaregistrujte se do Crypto.com aplikace a oba dostaneme 25 USD.

Sázení

Pokud investujete do Helia a máte HNT, můžete "vsadit" toto Helium a získat asi 8% roční podíl na dalším HNT tímto sázením. Ve skutečnosti je již dnes vsazeno více než 460 milionů dolarů v Heliu. Existuje řada stránek, které pomáhají jednotlivcům se sázením, jako je Helium-staking.com.

Těžební

Můžete si zakoupit heliový hotspot a začít těžit za odměny. Na webových stránkách Helia je o tom k dispozici poměrně dost informací - https://www.helium.com/mine

Největší výzvou za poslední rok bylo získání hotspotů od schválených výrobců na této webové stránce. Výrobci mají vyřízené všechny objednávky asi za 3-6 měsíců. Někteří s těmito objednávkami dělají pokroky. Jeden výrobce v Číně, který také vyrábí konzoly Xbox (Bobcat), právě propagoval, že dodali 70 000 svých nevyřízených položek, ale stále mají nevyřízené objednávky za 4-5 měsíců.

To vedlo k tomu, že mnoho lidí, kteří si koupili hotspoty za 500 dolarů, je prodávali na eBay nebo jiných stránkách za násobky toho, co za ně zaplatili (prodejní ceny 1 000 až 3 000 dolarů).

Zdroje

Helium App - stáhněte si aplikaci Helium v obchodě s aplikacemi a připojte se ke komunitě Discord 100 000 lidí, kteří investují do Helia a těžby s hotspoty

Helium.com - Udělali pěknou práci s webovými stránkami Helium a doporučuji si pozorně přečíst všechny skvělé informace na webu.

Hotspotty - https://app.hotspotty.net/

Existuje řada nástrojů, jako je tento, které vám pomohou spustit a spravovat více hotspotů pro těžbu.

Sitebot Helium analýza dat - https://www.sitebot.com/helium/hotspots/

Vzhledem k tomu, že všechna data o Heliu jsou open source, je to skvělé místo, kde můžete získat kompletní analýzu odměn za těžbu ve výši 35 milionů dolarů, které se vyplácejí měsíčně.

Vize Helium- https://app.helium.vision/

To je skvělé místo pro nalezení ideálního umístění pro hotspoty. Můžete určit ideální místo pro umístění hotspotů a zjistit, co dělají ostatní ve vašem okolí.

Doufám, že tento článek vám poskytl dobrý přehled o Heliu a jeho příležitostech. Můj osobní názor je, že v příštích dvou letech je zde 1000% příležitost k růstu. (Některé z nejúspěšnějších VC firem tomu také věří).

Závěr

Já sám jsem investorem do Helia (HNT) a provozuji řadu těžebních hotspotů. Doufám, že tento článek vám poskytl dobrý přehled o Heliu a jeho příležitostech. Můj osobní názor je, že v příštích dvou letech je zde 1000% příležitost k růstu. (Některé z nejúspěšnějších VC firem tomu také věří). Já věřím, že bude trvat 12-24 měsíců, než se 5G část této příležitosti dostane do hry. Ale přemýšlím o investování do Helia tímto způsobem: Je možné, aby se tržní kapitalizace globální sítě IoT, jako je Helium, zvýšila z 2 miliard dolarů na 20 miliard dolarů? Věřím, že odpověď zní ano, pokud se jim podaří zprovoznit miliony hotspotů a každou IoT firmu, která síť využívá. Telekomunikační průmysl ve výši 3 bilionů dolarů mi říká, že existuje prostor pro špičkovou společnost, jako je Helium, aby získala 10x větší tržní kapitalizaci. Je to princip sněhové koule (princip nabalování).

Stejně jako u všech investic (zejména kryptoaktiv) byste měli před provedením jakýchkoli investičních rozhodnutí provést vlastní výzkum. Nejsem investiční poradce a tento článek není zamýšlen jako investiční poradenství. Vložil jsem měsíce výzkumu do Helia a shrnul to, co jsem se naučil, v tomto článku.

Napsal jsem ho, protože si myslím, že Helium je skvělým příkladem toho, jak působivé aplikace v reálném světě se dějí v krypto prostoru. V tomto případě Helium umožňuje globální síť mesh pro zařízení IoT pomocí kryptoměn a motivačního modelu založeného na blockchainu.


https://www.helium.com/